Menu

Mode Gelap

Daerah · 21 Feb 2023 10:37 WIB ·

Mohammad Solihin muka kegiatan “Mieling Poe Basa Indung”


 Mohammad Solihin muka kegiatan “Mieling Poe Basa Indung” Perbesar

Catatanjabar.com-SUKABUMI, Dinas Pendidikan Kabupaten Sukabumi Mohammad Solihin muka kegiatan”Mieling Poe Basa Indung” NU lumangsung di SMP Model Cikembar Kabupaten Sukabumi, Salasa kaping (20/02/2023).

Acara anu diwarnaan ku Rupa-rupa  kagiatan Nyiptaken Seni Budaya teh diluuhan ku Wakil Bupati Sukabumi, H.Iyos Somantri Sareng Rengrengan Saparakanca.

Katingali Sumangetna para guru sareng Murid Anu hadir sareng para seniman sunda TI Sukabumin Nembongken Rupa-rupa seni budaya Sunda sapertos kawih indung, rampak sajak, borangan, kaulinan barudak, rampak ngadongeng Nepika pencak silat khas sunda.

Dina Biantarana sabada Muka acara, Wakil Bupati Sukabumi H.Iyos Somantri ngagunaken Basa Sunda Ngedalkeun Rasa sukur Kana eta Acara Jeung uleman Babarengan Piken Ngalestariken basa Sunda.

“Pikeun ngalestarikeun kabudayaan Sunda hususna basa, sastra jeung budaya sunda téh tanggung jawab urang sadaya. Kukituna butuh dirojong di deudeul ku para wargi sadaya. Basa Sunda kudu terus dijaga, ulah nika luntur komo deui leungit. Sabab, lamun lain ku papada urang hususna urang sunda rék kusaha deui.

Ku acara ieu simkuring ngarasa, bagja sareng reueus. Kusabab ningali masih seueur jalma anu ngagunakeun jeung ngamumule basa Sunda. Kagiatan éta dilaksanakeun minangka upaya pikeun ngalestarikeun basa daérah sadunya. sakumaha ditangtukeun sinareng di bewarakeun ku UNESCO,” ucap Wabup Iyos.

Samentara eta, Kepala Dinas Pendidikan Kabupaten Sukabumi Nepiken Hal anu sami, Miharep ku dilaksanakeunana kagiatan ” Mieling Poe Basa Indung ” kali ieu teh Tiasa Ngadorong, Ngaronjatkeun sareng Ngalestariken basa Sunda.

“Generasi milenial Kudu Apal Kana basana Sorangan ,nyaeta basa Sunda, Jeung Kudu boga rasa Tanggung jawab Piken ngalestarikeunana Sangkan teu kagolong ku Jaman,” saur Muhamad Solihin.

KADISDIK teh Boga komitmen,di Barengan kujajaran, terus narekahan pikeun ngalestariken basa Sunda ku Rupa-rupa Program atikan Jeung Pembinaan luyu Jeung Kurikulum anu aya.

“Urang ngaharepkeun Sakumna Pihak Bakal Milu ngalestarikeun basa Sunda Salaku basa Indung Urang Sunda ka Generasi Ngora Sangkan basa Sunda Tetep Lestari,” pokna.

Facebook Comments Box
Artikel ini telah dibaca 12 kali

Baca Lainnya

Petani Sukabumi Dukung Upaya Perbaikan Irigasi: Kolaborasi UPTD PU dan Mitra Cai

3 Juli 2024 - 04:34 WIB

Asep Japar Disambut Hangat Warga Cibadak, Siap Benahi Lingkungan dan UMKM

29 Juni 2024 - 16:23 WIB

Hujan Deras Sebabkan Bendungan Irigasi di Simpenan Jebol, BPBD dan PU Berkoordinasi

13 Juni 2024 - 05:29 WIB

Sidak Plh. Sekda di Pasar Cisaat: Persediaan dan Harga Pangan Stabil Menjelang Idul Adha

7 Juni 2024 - 21:34 WIB

Tokoh dan Warga Kasepuhan Cipta Gelar Sepakat Dukung Asep Japar Menuju Bupati Sukabumi

7 Juni 2024 - 20:45 WIB

Dinas PU Sukabumi Sosialisasikan Peningkatan Jaringan Irigasi di Desa Tangkil

7 Juni 2024 - 05:17 WIB

Trending di Daerah